"БЕЗ ИЗПИТ НЕ Е ПРИЕТ НИКОЙ..."

Васил Левски

Контакти

Адрес: гр. Смолян 4700
ул. Никола Филипов 2
еmail:
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 0301 82902
Карта

Медиите за нас

ППМГ “Васил Левски“- Смолян е удостоена с юбилеен плакет от МОН

от smolyannews.com

Поколения родопчани са преминали през 70-те випуска на Райковската гимназия за 100 години

от smolyan.bgvesti.net

Напред към втория век

Смолянската Профилирана природо-математическа гимназия „Васил Левски“, по-известна като Райковската гимназия, отбелязва своя 100-годишен юбилей през цялата учебна 2019/2020 г.

„Училището е минавало през много трудни моменти в своята вековна история. Сега е осъвременено и предоставя много добри условия за образование. Има семейства, в които 2 – 3 поколения са учили тук, и много искаме да запазим традициите и през второто столетие“, разказва директорът на ППМГ „Васил Левски“ Мария Илиева.

През последните две години в училището приемат по три паралелки след VII клас, а преди това са приемали по четири. Децата се обучават в профилите „Природни науки“, „Хардуерни и софтуерни науки“ и „Математически науки“. Учениците получават и много добра езикова подготовка – от VIII клас изучават интензивно английски език, като втори език могат да избират между немски и руски.

От три години училището приема и по една паралелка след завършен IV клас. За целта децата трябва да са се явили на двете външни оценявания по математика и БЕЛ, както и на две математически състезания от календара на МОН – на олимпиада по математика, на състезанието „Европейско кенгуру“, на пролетните математически състезания или на състезанията „Млади таланти“. Всички те са анонимни и предполагат сериозна селекция на децата, които се приемат в математическите гимназии.

 

Четете повече в бр. 4,
23 – 29 януари 2020 г.

Този сайт използва бисквитки.