"БЕЗ ИЗПИТ НЕ Е ПРИЕТ НИКОЙ..."

Васил Левски

НЧ „Орфееви гори-1870“- гр.Смолян, кв.Райково гостува в гр.Перущица

На 3 и 4 ноември 2017 г. Младежки театър „Ирис“ от Народно читалище „Орфееви гори-1870“ – гр.Смолян, кв.Райково с режисьор Цеца Илиева гостува със стоя театрална постановка в гр.Перущица по покана на Народно читалище „Просвета-1862“ – гр.Перущица. Поводът бе честване на 155 годишнината от основаването на НЧ „Просвета-1862“ – гр.Перущица и 150 години театрална Перущица. Събитията са посветени на Първи ноември – Ден на народните будители.

В продължение на пет дни от 1 до 5 ноември на сцената се представяха театрални формации от Общински театър гр.Гълъбово с „Посещение на млада дама“ от Зденек Подскалски, театър „Арлекин“ при Мл.център гр.“Хасково“ с „Магията на любовта“, Младежки театър „Ирис“ от НЧ „Орфееви гори-1870“ – гр.Смолян, кв.Райково с „Междучасия“ от Кънчо Стойчев, Младежки театър при НЧ „Просвета-1862“ – гр.Перущица с „Чими“ от Борис Априлов“ и Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“ – гр.Пловдив с „Тоскография“ от Алексей Кожухаров.

 

 

 

 

Част от празничната програма бе и официалното откриване на петата и първа извън Смолян самостоятелна изложба на Гавраил Мундев. Той е познат в Смолян като артист и сценограф на Драматичен театър “Изгрев” от НЧ „Орфееви гори-1870“. Както сам каза: Райково гостува на Перущица.

Гавраил Мундев е завършил специалността “Геодезия и картография” в Строителния техникум “ Н.Й.Вапцаров”- гр.Смолян, Започва своята кариера като реставратор на стари къщи, мостове и часовникови кули в гр.Смолян, с.Широка лъка и други селища в Смолянски окръг. Правил е скици и замервания за вътрешно разпределение на над 200 къщи с национално значение. Не само като артист е участвал в Драматичен театър “Изгрев”- Райково, а е и сценограф на негови постановки. Сценографии е изработвал и за Профсъюзния дом на културата, читалището в кв.Устово и Строителния техникум в Смолян.
В изложбата художникът представя 34 платна живопис – акварел и масло. Куратор е Георги Бакалов.

 

 

Този сайт използва бисквитки.