"БЕЗ ИЗПИТ НЕ Е ПРИЕТ НИКОЙ..."

Васил Левски

Контакти

Адрес: гр. Смолян 4700
ул. Никола Филипов 2
еmail:
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 0301 82902
Карта

Представителна изява на клубовте „Роботика“ и „Лего майндстормс“

На 3 май 2018 година Аексим Инженеринг ЕАД беше домакин на представителна изява на клубовте „Роботика“ и „Лего майндстормс“ по проект „Твоят час“ при ППМГ „Васил Левски“ град Смолян с ръководител г-жа Мима Колева – учител по информатика и ИТ. През октомври 2017 година Арексим Инженеринг ЕАД дариха средства на ППМГ – Смолян за закупуването на два Лего конструктура - роботи. От тези конструктори могат да се сглобяват различни роботи, след което се програмират да изпълняват разнообразни команди. Това е, което участниците в клубовете „Роботика“ и „Лего майндстормс“ правят по време на своите занимания. Членове на групите за извънкласни дейности са ученици от 5 до 12 клас. Показателно е, че въпреки различната възраст, участниците работят екипно много успешно.


Учениците от ППМГ „Васил Левски“ Смолян бяха посрещнати от група млади служители. Присъстваха инж. Красимир Трифонов - изпълнителен директор в Арексим Инженеринг ЕАД, инженери, специалисти, част от които възпитаници на Райковската гимназия. Ученичката Кристина Калемджиева от VIIIа клас с презентация представи дейността на клубовете. Последва демонстация на живо от ученика Димитър Колев от 9а клас с двата робота – единият конструиран като сортировач, а другият като автомобил. Роботът – сортировач може да сортира и разпределя елементи с различен цвят в кутия, която е с цвета на елементите. Така например жълт елемент се пуска в жълта кутия, зелен елемент в зелена кутия и т.н. Роботът-автомобил може да разпознава различни препятствия и така да променя посоката на движение.
Домкините бяха впечатлени от идеите и уменията на учениците. Те откриха идея за рационализация в призводсвото, което осъществяват. Господин Трифонов поздрави лично младите експериментатори и изрази удовлетворение от видяното. Присъстващите постигнаха споразумение за по-нантъшна съместна работа, за подкрепа на ученическите идеи и желание младите хора да останат и да се развиват в родния край, за да допринасят за развитието му.
Любезните домакини разведоха гостите из производствените цехове и представиха в детайли как се призвеждат продуктите на Арексим Инженеринг ЕАД.
Изказваме благодарността си за подкрепата, която Арексим Инженеринг ЕАД ни оказват.

 

Галерия

Този сайт използва бисквитки.