"БЕЗ ИЗПИТ НЕ Е ПРИЕТ НИКОЙ..."

Васил Левски

Контакти

Адрес: гр. Смолян 4700
ул. Никола Филипов 2
еmail:
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 0301 82902
Карта

Мобилности Турция и Гърция

През периода 2018-2020 година ППМГ „Васил Левски“ е партньор по проект “Destroying prejudices”, финансиран от Европейската програма ЕРАЗЪМ+. В този проект участват още училища от Литва, Турция, Гърция и Италия. Главен партньор и координатор на проекта е училището от Литва.

През месец декември 2018 год. Мима Колева и Лъчезар Узунов участваха в първата мобилност по проекта в гр. Адана, Турция. Това беше организационна среща само за учители. На тази среща се уточни графикът за останалите мобилности, разпределиха се задачите. Домакините от Турция бяха организирали и богата културно-историческа програма.

От 03.03.2019 до 09.03.2019 год. се състоя и първият ученически обмен по програмата. Ученици и учители участваха в едноседмична обучителна мобилност в гр. Йоанина, Гърция. Темата, по която се водеха дебати и обсъждания, беше свързана с половото неравенство в различни сфери на обществения живот. Чрез презентации учениците представиха направените от тях проучвания по тази тема. Разказаха интересни истории, прочетоха написани от тях поеми. По време на заниманията направиха плакати, съчиниха песни, изиграха малки сценки и още много други.  От предложенията на учениците беше избрано и лого на проекта.

По време на престоя учениците имаха възможност да общуват със своите връстници от другите държави и да намерят сред тях нови приятели.

Освен активностите, свързани с темата по проекта, участниците обиколиха някои от най-известните исторически забележителности и природни феномени в околността – Янинския остров и музея на Али паша, остров Лефкада, музея на Александър Велики и Филип Македонски, местността Загори, град Солун и много други .

В момента тече усилена подготовка за следващата мобилност през м. май в Литва.

Този сайт използва бисквитки.