"БЕЗ ИЗПИТ НЕ Е ПРИЕТ НИКОЙ..."

Васил Левски

Контакти

Адрес: гр. Смолян 4700
ул. Никола Филипов 2
еmail:
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 0301 82902
Карта

Пета олимпиада по експериментална физика

На 9. XII. 2017 г. във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” се проведе пета олимпиада по експериментална физика (VОЕФ) с международно участие. На олимпиадата се явиха общо над 200 кандидати: ученици, разпределени в 3 групи: S – ученици от VII и VIII класове; M - IX и X класове и L - XI и XII класове, и група XL – студенти.
На участниците в VОЕФ беше зададена система от 37 експериментални задачи, крайното решение на които е пресмятане на една от фундаменталните константи на физиката – константата на Болцман (к). За първи път, научна задача за определяне на Болцмановата константа, се представя като система от експериментални задачи (общо 37), достъпни за решаване от ученици.
Успешно с експерименталните задачи за група М се справиха учениците Делчо Дичев и Людмил Бакалов - членове на школата по експериментална физика и математическо моделиране към ЦПЛР – ОДК гр. Смолян, за което бяха удостоени със сертификати.
Пожелаваме на десетокласниците - Делчо Дичев и Людмил Бакалов от ППМГ „В. Левски” – гр. Смолян, отличен успех и още по-високи постижения на олимпиади и състезания.

Този сайт използва бисквитки.