КОНКУРС "СИМВОЛИТЕ НА МОЯ РОДЕН КРАЙ"

През 2018 година всички държави-членки на Европейския съюз отбелязват „Европейска година на културното наследство“. Наследството, което е навсякъде около нас – в специфичните ритуали и нотки на песента, през традиционната шевица и типичната местна кухня, до всички онези паметници и символи на културата, през които преминаваме ежедневно, без да им обръщаме особено внимание.

„Единни в многообразието“ е слоганът на Европейския съюз, а културното наследство ни обединява в своето многообразие, защото всяка държава, всеки град или селце носят своите културни, природни и исторически символи, които правят Европа и държавите членки на ЕС толкова богати.
В тази връзка, оставайки верни на мисията си да запознаваме обществеността с актуални теми и значими събития, Областен информационен център – Смолян организира конкурс на тема „Символите на моя роден край“. Целта на конкурса е, с помощта на децата и младежите от Област Смолян, да покажем колко многообразен и красив е нашият край, да популяризираме това наследство и да обсъдим как то може да бъде съхранено с подкрепата на европейската солидарност.

Още

Този сайт използва бисквитки.