Проекти

Посещение на ученици от ППМГ в софтуерна компания ScaleFocus

На 25 май 2018 г. ученици от V, VIII, IX, X и XI клас на ППМГ „Васил Левски“ – гр. Смолян посетиха софтуерна компания ScaleFocus в Пловдив. Инициативата е по проект „Твоя час“, където децата се обучават в различни направления в сферата на програмирането. Възпитаниците на Райковската гимназия, водени от своите ръководители Мима Колева, Красимира Юрукова, Венета Тончева и Милена Гаджалова, бяха приети изключително гостоприемно от домакините, които бяха подготвили задачи, провокиращи състезателния им дух. Най-добрите бяха отличени с награди, а именно Ани Божкова и Кристина Калемджиева сред първа възрастова група и Константин-Кирил Колев и Илиян Калфов във втора възрастова група. Бъдещите програмисти се срещнаха и с бивши възпитаници на ППМГ „Васил Левски“ Ралица Тамашова и Даниел Матев.
Гостуването в софтуерната компания мотивира учениците да продължават своето приключение в Света на програмирането.

Галерия

Представителни изяви по проект "Твоят час"

На 25.04.2018 г. се проведоха заедно заключителните изяви по твоя час на групите   „Роботика“ и „Лего майндстормс“ с ръководител Мима Колева, "Компютърна графика" с Ръководител Милена Гаджалова и малките петокласници от "Компютърно моделиране" на Красимира Юрукова. Четирите групи показаха колко интересно и забавно са протекли часовете и какво са успели да направят  и научат в извънкласната си дейност по "Твоя час" през учебната 2017/2018 г.   ​

Галерия

Участие на ученици от ППМГ в конкурс за художествен превод на чужд език

На 17.05.2018 г. групата по проект "Твоят час" - "Литература и изкуство на английски език" при ППМГ "Васил Левски" гр. Смолян с ръководител Емилия Пенчева, присъства на награждаването на учениците, участвали в ежегодния конкурс за художествен превод на чужд език, организиран от Регионална библиотека "Н.Вранчев". Учениците превеждаха откъси от "Бай Ганьо" на Алеко Константинов, а сред отличилите се и наградени преводи са тези на Томислав Кисьов от 10г и Виктория Сиракова от 8б клас. Поздравления за творбата си получи и Елис Велиева от 8г клас! Желаем им още бъдещи творчески успехи!

Представителна изява на клубовте „Роботика“ и „Лего майндстормс“

На 3 май 2018 година Аексим Инженеринг ЕАД беше домакин на представителна изява на клубовте „Роботика“ и „Лего майндстормс“ по проект „Твоят час“ при ППМГ „Васил Левски“ град Смолян с ръководител г-жа Мима Колева – учител по информатика и ИТ. През октомври 2017 година Арексим Инженеринг ЕАД дариха средства на ППМГ – Смолян за закупуването на два Лего конструктура - роботи. От тези конструктори могат да се сглобяват различни роботи, след което се програмират да изпълняват разнообразни команди. Това е, което участниците в клубовете „Роботика“ и „Лего майндстормс“ правят по време на своите занимания. Членове на групите за извънкласни дейности са ученици от 5 до 12 клас. Показателно е, че въпреки различната възраст, участниците работят екипно много успешно.

Прочети още: Представителна изява на клубовте „Роботика“ и „Лего майндстормс“

Изложба на клуб "Аз фотографът"

Клуб "Аз фотографът" работи по проект "Твоят час". Изложбата му е посветена на 145-годишнината от гибелта на Васил Левски.

 

Подкатегории

Този сайт използва бисквитки.