Защо ПМГ?

Защо ПМГ?В живота ни има неща, които избираме, и такива, които ни се случват. Учението в Райковската гимназия не е случаен избор. По-скоро е съзнателно ориентиране, път към утрето.

Прием

ПриемПМГ “Васил Левски” гр.Смолян предлага на своите възпитаници висококвалифициран преподавателски екип, благоприятна интелектуална среда.

Обучение

ОбучениеПрез настоящата 2016/2017 учебна година в ПМГ ”Васил Левски” се обучават 469 ученици в 20 паралелки. В момента в училището преподават 35 учители.

Връзка с нас

Връзка с насАдрес: ул. Никола Филипов 2

гр. Смолян 4700

Email: pmg_smolyan@abv.bg

Телефон: 0301 82902

Факс: 0301 82902

Обучение

  • ПДФ

През настоящата 2016/2017 учебна година в ПМГ ”Васил Левски” се обучават 469 ученици в 20 паралелки. В момента в училището преподават 35 учители. Гимназията е с утвърден авторитет сред училищата в гр.Смолян. Тя е елитна учебна институция доказала мястото си с изключителния принос за развитието на образователно-възпитателното дело не само в област Смолян, а и в страната.

Съчетавайки обучението по математика с обучението по информатика и информационни технологии, с интензивното изучаване на чужд език, обучение по биология и химия, нашето училище успява да подготви висококонкурентни, знаещи и можещи личности. Над 95% от завършващите продължават образованието си във ВУЗ в страната и чужбина, като има класове със 100% реализация. Заслугата за това е на учениците и учителите, които заедно градят авторитета на училището, изпълнени с любов към науката и към хората.

Обучението в гимназията е петгодишно – от осми до дванадесети клас. През настоящата учебна година учениците, приети в VІІІ клас, се обучават в следните профили:

   I. Природоматематически 

Профилиращи предмети:

1. Информатика 

2. Математика 

3. Английски език

4. Информационни технологии

   II. Природоматематически 

Профилиращи предмети:

1. Математика 

2. Информационни технологии

3. Английски език 

4. Изобразително изкуство

III. Природоматематически 

Профилиращи предмети:

1. Биология и здравно образование 

2. Химия и опазване на околната среда 

3. Английски език 

4. Информационни технологии

IV. Технологичен 

Профилиращи предмети:

1. Информационни технологии

2. География и икономика

3. Английски език 

4. Немски език

               През първата година учениците изучават интензивно чужд език – английски или немски. В ІХ клас те имат възможност за избор на втори чужд език – английски, немски или руски.

Учениците завършват VІІІ клас с полагане на изпит по английски, според изискванията на МОМН.

Основно образование се придобива след успешно завършване на ІХ клас.

Учениците придобиват средно образование след успешно завършване на ХІІ клас по учебния план по, който са започнали обучението си и след успешно полагане на два държавни зрелостни изпита.

Намирате се в страница: Обучение