"БЕЗ ИЗПИТ НЕ Е ПРИЕТ НИКОЙ..."

Васил Левски

Световен ден на философията

От 2002-ра година ежегодно, всеки трети четвъртък на месец ноември изследователи, учени, политици, дипломати, писатели и общественици, учители и ученици, преподаватели и студенти, професионални и доброволни общности и сдружения в различни страни по цял свят честват Световния ден на философията, определен по инициатива на UNESCO и вписан през 2005 година в официалния календар на организацията като празнично събитие.

Целта на инициативата е да провокира хората от цял свят да споделят идеи, да обсъждат проблеми, да се грижат за съхраняването на философското наследство и неговото обогатяване чрез предизвикване на дебати и дискусии, които да предоставят повод на колкото е възможно повече хора и общности да станат съпричастни на критичната и креативна мисъл чрез философско общуване и диалог.

На 22.11.2018 г. за поредна година и учениците от ППМГ „Васил Левски“ отбелязаха празника с решаването на повече от 500 логически задачи, разделени в две възрастови групи. Броят на включилите се в инициативата многократно надвиши миналогодишните участници, като най-активни се оказаха V и VI клас.
Най-добре се представиха:
А/ V – VI клас:
1-во място – Янко Янчев и Анна-Мария Станчева /VI клас/
2-ро място – Даниел Димитров /V клас/ и Шанай Шидерова /VI клас/
3-то място – Дариелин Папучарова /V клас/
Б/ VIII – XII клас:
1-во място – Радослав Стоянов /IX г клас/
2-ро място – Тодор Хаджипетков /XI а клас/
3-то място – Константин-Кирил Колев /XI а клас/ и Евгений Илиев /XI г клас/
Победителите получиха грамоти и награди, както и всеки дал верен отговор на някоя от задачите.
Честито на всички любознателни и търсещи истината млади хора!

Този сайт използва бисквитки.